Tribine održane u 2018. godini

Udruženje je sa lokalnim partnerima organizovalo dve tribine pod nazivom „Konstitucionalizam i ustavni dizajn u demokratskoj recesiji”.

Prva je održana je 3. decembra 2018. godine u 19 časova, u Regionalnom centru za obrazovanje u Nišu. Na tribini su govorili prof. dr Nebojša Vladisavljević, predsednik UPNS, prof. dr Đorđe Pavićević, član UPNS i dr Rastislav Dinić koji je bio lokalni koordinator tribine i bio je zadužen za najavu i promociju tribine u lokalnim medijima. Tribina je najavljena u medijima (Južne Vesti, „Tribina o Ustavu i evropskoj i srpskoj krizi demokratije večeras u Nišu”, 3.12.2018.) i na društvenim mrežama. Skupu je prisustvovalo petnaestak građana Niša koji su aktivno učestvovali u diskusiji posle uvodnih izlaganja. Saopštenje o održanoj tribini sa izjavama učesnika možete naći u tekstu Nemanje Stevanovića, „Ustav – osnova poštovanja ljudskih prava”, Media & Reform,10.12.2018.

Druga tribina je održana u Zrenjaninu 10. decembra 2018. godine sa početkom od 19 časova u Maloj sali Kulturnog centra. Lokalni partner u organizaciji tribine bio je Zrenjaninski socijalni forum. Na tribini su govorili prof. dr Milan Podunavac i prof. dr Nebojša Vladisavljević, ispred UPNS, prof. dr Duško Radosavljević ispred Vojvođanske politikološke asocijacije i Miroslav Samarxić, ispred Zrenjaninskog socijalnog foruma. Tribina je najavljena na lokalnim medijima, na sajtu ZSF i na Fejsbuku. Skupu je prisustvovalo dvadesetak građana Zrenjanina koji su aktivno učestvovali u diskusiji posle uvodnih izlaganja. Snimak tribine možete da pogledate na Jutjub kanalu Zrenjaninskog socijalnog foruma pod naslovom „Konstitucionalizam i ustavni dizajn u demokratskoj recesiji”.