Pet tribina održanih krajem 2017. godine

Udruženje za političke nauke Srbije je, u saradnji sa lokalnim partnerima, organizovalo tribine pod nazivom „Demokratski otpori normalizaciji autoritarizma“ u više gradova Srbije krajem prošle godine.

Prva je održana je 25. oktobra u Kragujevcu, u sali Narodne biblioteke „Vuk Karaxić”. Na tribini su govorili Milan Podunavac, predsednik Balkanskog udruženja za političke nauke, Nebojša Vladisavljević, predsednik UPNS i Dragutin Radosavljević, lokalni partner.

Druga tribina je održana 6. novembra u Zrenjaninu, u maloj sali Kulturnog centra. Lokalni partner u organizaciji tribine bio je Zrenjaninski socijalni forum. Na tribini su govorili Zoran Stojiljković i Đorđe Pavićević, obojica članovi UPNS i profesori Fakulteta političkih nauka, i Miroslav Samarxić, ispred Zrenjaninskog socijalnog foruma. Snimak tribine može se pogledati na Youtube kanalu Zrenjaninskog socijalnog foruma.

Treća tribina održana je 21. novembra u Zaječaru, u Omladinskom kulturnom centru. Lokalni partner u organizaciji tribine bila je Zaječarska inicijativa. Na tribini su govorili Nebojša Vladisavljević, predsednik UPNS, Biljana Đorđević, generalna sekretarka UPNS i asistentkinja FPN i Danko Nikolić ispred Zaječarske incijative. Tribini su prisustvovali predstavnici civilnog sektora i članovi više političkih stranaka uz zainteresovane građane. Zbog specifične situacije koja se desila u Zaječaru na lokalnim izborima, prisutni su bili više nego zainteresovani i aktivni u diskusiji.

Četvrta tribina održana je 22. novembra u Užicu, u svečanoj sali Gradske kuće. Lokalni partner u organizaciji tribine bila je Užička književna republika i gospođa Ružica Marjanović. Na tribini su govorili Đorđe Pavićević, Dušan Spasojević sa Fakulteta političkih nauka iz Beograda i novinar Nenad Kovačević iz Užica. Skupu je prisustvovalo tridesetak građana Užica.

Poslednja tribina održana je 18. decembra u Vrbasu. Lokalni partner u organizaciji tribine bila je Asocijacija filozofa, sociologa i politikologa Polis iz Vrbasa. U razgovoru su učestvovali Milan Podunavac, predsednik Balkanskog udruženja za političke nauke, Nebojša Vladisavljević, predsednik UPNS, Duško Radosavljević, predsednik Vojvođanske politikološke asocijacije, a moderator je bio Goran Kaluđerović ispred Polisa. Skupu je prisustvovalo tridesetak zainteresovanih građana Vrbasa i okoline. Snimak tribine može se pregledati na Youtube kanalu Gorana Perovića.